Shockwave

Met name klachten van spieren en pezen als gevolg van te hoge of onjuiste belasting komen veel voor, al dan niet in combinatie met statiek afwijkingen.

Binnen onze praktijk kunnen wij een totaal aanpak van deze klachten bieden door een combi van fysio-en manuele therapie, het verzorgen van statiek onderzoek en de gangbeeld analyse en van daaruit het aanmeten en leveren van corrigerende inlegzolen.

Om peesweefsel te helpen herstellen maken we nu ook gebruik van shockwave-therapie. Daar is veel onderzoek naar gedaan en bij onderstaande indicaties is de toepassing evidence based.

  • Hielspoorklachten
  • Tenniselleboogklachten
  • Knie- en achillespeesklachten
  • Peesklachten schoudergordel met onder andere kalkafzettingen

E.S.W.T. (Extracorporeal Shock Wave Therapy) is voor veel indicaties een uitzonderlijke effectieve methode van pijnbestrijding, het draagt bij aan snel weefselherstel en zorgt voor oplossen van kalkafzettingen in met name de schouder, alsook ook in andere regio’s.

Shockwave therapie zien wij als onderdeel van een behandeling fysiotherapie (denk aan statiek correctie, balanstraining, opheffen gewrichtsblokkades, etc.)